Ινδονησία: Η ανταγωνιστικότητα των λιμένων στο προσκήνιο

Ινδονησία: Η ανταγωνιστικότητα των λιμένων στο προσκήνιο

49
Ινδονησία: Η ανταγωνιστικότητα των λιμένων στο προσκήνιο

Η Ινδονησία προχωρά στην ενοποίηση των κρατικών ή δημοσίων συμφερόντων διαχειριστών τερματικών τεσσάρων λιμένων της χώρας, προσβλέποντας στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των λιμένων της, όπως αναφέρει το ινδονησιακό πρακτορείο ειδήσεων Antara. Συγκεκριμένα, η συγχώνευση των εταιρειών διαχείρισης PT Pelindo I, II, III, IV θα επισημοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2021, δημιουργώντας την όγδοη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης της Ινδονησίας, η δυνητική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τα τερματικά διαχείρισης της συγχωνευμένης εταιρείας θα ανέρχεται σε 16,7 εκατ. ΤΕUs ανά έτος. Ακόμη, αναμένεται αύξηση των ροών containers στους λιμένες της Ινδονησίας τα επόμενα έτη, ανεβάζοντας τα διακινηθέντα φορτία κατά 10% έως το 2023, στα 25,27 εκατ. TEUs.

Τέλος, η ενοποίηση των εταιρειών διαχείρισης τερματικών θα επιτρέψει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού επί του λιμενικού δικτύου της χώρας, γεγονός που αναμένεται να μειώσει τις δαπάνες εφοδισαμού. Σημειώνεται πως η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται σε 97 διαφορετικά λιμάνια, σε 32 επαρχίες της Ινδονησίας, με την αξία του χαρτοφυλακίου της να ξεπερνά τις 120 τρισ. ρουπίες (περίπου $8,43 δισ.).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.