Κίνα: Κατακόρυφη πτώση της παραγωγής χάλυβα

Κίνα: Κατακόρυφη πτώση της παραγωγής χάλυβα

117
Κίνα: Κατακόρυφη πτώση της παραγωγής χάλυβα

Η Κίνα καταβάλλει προσπάθεια να μειώσει την παραγωγή χάλυβα με τη χρήση άνθρακα, προσβλέποντας σε εναλλακτικές πηγές, όπως αναφέρει η S&P Platts. Περαιτέρω μειώσεις αναμένονται τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς η ασιατική χώρα δυσκολεύεται να κρατήσει την παραγωγή χάλυβα στα επίπεδα του 2020.

Σύμφωνα με το National Bureau of Shipping, η παραγωγή χάλυβα στην Κίνα τον Αύγουστο ανήλθε σε 83,2 εκατ. τόνους, καταγράφοντας μείωση 13,2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν αντισταθμίζει τη συνολικά αυξημένη παραγωγή των προηγούμενων μηνών. Ενδεικτικά, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2021, η παραγωγή χάλυβα κατέγραψε αύξηση 5,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Κίνας έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να συμπεριλάβει 64 περιοχές στην εκστρατεία περί μειωμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, οι εταιρείες παραγωγής χάλυβα θα ενθαρρύνονται να προβούν σε μειώσεις της παραγωγής τους χάλυβα με τη χρήση άνθρακα από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022.

Τέλος, η πολιτική παραγωγής της Κίνας έχει επιδράσει σημαντικά και στις τιμές σιδηρομεταλλεύματος, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο Bloomberg. Συγκεκριμένα, η τιμή του iron ore έπεσε υπό των $100/τόνο, επίπεδο τιμής που είχε να καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2020.

Φωτό: Dean Lewins/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.