Επένδυση 25 εκατ. ευρώ της CMA CGM στην Brittany Ferries

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ της CMA CGM στην Brittany Ferries

71
Επένδυση 25 εκατ. ευρώ της CMA CGM στην Brittany Ferries

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Assises de l’économie de la mer, στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της θαλάσσιας οικονομίας της Γαλλίας, η Brittany Ferries και ο όμιλος CMA CGM ανακοίνωσαν ότι η τελευταία θα επενδύσει 25 εκατ. ευρώ στην Britanny Ferries.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η CMA CGM επιθυμεί να υποστηρίξει την ανάκαμψη της Brittany Ferries μετά την πανδημία, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της CMA CGM. Παράλληλα τονίζεται ότι η συνεργασία θα «ξεκλειδώσει» συνέργειες μεταξύ των δύο εταιρειών στους κλάδους της μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών. Στόχος επίσης είναι η ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών σε Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιβηρική Χερσόνησο.

«Η μεταφορά αγαθών σε ro ro πλοία της Brittany Ferries θα βοηθήσει την CMA CGM να επεκτείνει το αποτύπωμά της στον κλάδο στον Ατλαντικό, στις βόρειες ακτές της Γαλλίας και σε προορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η Brittany Ferries θα ενισχύσει την τεχνογνωσία της στη μεταφορά εμπορευμάτων και στα logistics.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η CMA CGM όσο και η Brittany Ferries έχουν εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή τους στο LNG ως καύσιμο του μέλλοντος για τα πλοία. Άλλωστε, τόσο το 2022 όσο και το 2023 θα εισέλθουν στον στόλο της Brittany Ferries δύο ro pax πλοία κατανάλωσης LNG, τα οποία θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ισπανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.