Σημαντική αύξηση των παραγγελθέντων πλοίων κατανάλωσης LNG

Σημαντική αύξηση των παραγγελθέντων πλοίων κατανάλωσης LNG

136
Σημαντική αύξηση των παραγγελθέντων πλοίων κατανάλωσης LNG

Ανάλυση για την πορεία των παραγγελιών πλοίων που καταναλώνουν LNG πραγματοποίησε η SEA-LNG, αξιοποιώντας δεδομένα της Clarksons. Ειδικότερα, βάσει των εν λόγω δεδομένων, καθώς περίπου το 30% του orderbook αποτελείται από πλοία κατανάλωσης LNG σε όρους gross tonnage, όταν αυτά παραδοθούν, θα αποτελέσουν σημαντικό ποσοστό της συνολικής μεταφορικής ικανότητας του παγκόσμιου στόλου.

Καθώς το LNG αποτελεί έναν από τους τρόπους συμμόρφωσης με τις ανάγκες μείωσης εκπομπών των πλοίων, που είναι ταυτόχρονα διαθέσιμος άμεσα, η αυξητική τάση ναυπήγησης πλοίων τέτοιας τεχνολογίας αναμένεται να ενταθεί, αναφέρει η SEA-LNG.

Παράλληλα, εκτιμάται πως πάνω από το 90% των νέων PCTC (Pure Care and Truck Carrier), τα οποία θα εισέλθουν στην αγορά τα επόμενα έτη, θα είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού καυσίμου, κατανάλωσης LNG.

Τέλος, σε παρόμοια ρότα κινούνται και τα containerships, βάσει της ανάλυσης της SEA-LNG, με το ποσοστό των παραγγελιών containerships τα οποία θα διαθέτουν μηχανές κατανάλωσης LNG να έχουν πενταπλασιαστεί (τον Ιούνιο του 2021) από τον Ιανουάριο του 2020. Στην υπό εξέταση περίοδο των 18 μηνών (Ιανουάριος 2020 – Ιούνιος 2021) οι παραγγελίες bulkers αντίστοιχης τεχνολογίας επταπλασιάστηκαν ενώ οι παραγγελίες tankers διπλασιάστηκαν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.