Υγροποιημένο C02: Ο δρόμος προς την ενεργειακή μετάβαση;

Υγροποιημένο C02: Ο δρόμος προς την ενεργειακή μετάβαση;

488
Υγροποιημένο C02: Ο δρόμος προς την ενεργειακή μετάβαση;

Η εταιρεία Mitsubishi Shipbuilding, μέλος του ομίλου Mitsubishi Heavy Industries (MHI), έχει ξεκινήσει μια μελέτη σκοπιμότητας σε συνεργασία με τη γαλλική πολυεθνική εταιρεία TotalEnergies για την ανάπτυξη ενός πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου CO2 (LCO2). Εστιάζοντας στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τη μείωση του όγκου των εκπομπών CO2 στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο όμιλος MHI στοχεύει να ενισχύσει τις δραστηριότητές του, υποστηρίζοντας στρατηγικές προσπάθειες για την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης.

Ο όμιλος MHI επιδιώκει την ανάπτυξη μιας σειράς μέτρων για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα, και η οικοδόμηση ενός CO2 οικοσυστήματος αποτελεί σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας. Η δέσμευση, η χρήση και η αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα (CCUS) προσελκύουν πλέον το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών. Τα LCO2 carriers παίζουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της μεταφοράς του CO2 από τις πηγές εκπομπών σε χώρους αποθήκευσης ή σε εγκαταστάσεις όπου αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί και ως εκ τούτου η ζήτηση για πλοία τέτοιου είδους αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον.

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Mitsubishi Shipbuilding στο κομμάτι των προηγμένων τεχνολογιών διαχείρισης αερίων που χρησιμοποιούνται για τη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς LPG και LNG με τις τεχνολογίες δέσμευσης CO2 της Mitsubishi Heavy Industries Engineering, ο όμιλος MHI σκοπεύει να συμβάλει στη δημιουργία μιας αξιακής αλυσίδας για τη δέσμευση και την αποθήκευση του CO2, ενισχύοντας τις προσπάθειες για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Φωτό: www.mhi.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.