Νέες κατευθυντήριες γραμμές από τον BV για τη μεταφορά containers από φορτηγά...

Νέες κατευθυντήριες γραμμές από τον BV για τη μεταφορά containers από φορτηγά πλοία

161
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από τον BV για τη μεταφορά containers από φορτηγά πλοία

Ο γαλλικός νηογνώμονας Bureau Veritas (BV), παγκόσμιος ηγέτης στο κομμάτι των ελέγχων, των επιθεωρήσεων και των πιστοποιήσεων (TIC), ανέπτυξε μια επίσημη προσέγγιση για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από φορτηγά πλοία.

Οι «Κατευθυντήριες Γραμμές για τη Μελέτη και την Προετοιμασία ενός Φορτηγού Πλοίου για τη Μεταφορά Εμπορευματοκιβωτίων» παρέχουν στους διαχειριστές των φορτηγών πλοίων επιλογές οι οποίες βασίζονται στην ανάλυση και στην πλήρη κατανόηση των απαιτήσεων ασφαλείας, αλλά και των κανονιστικών και επιχειρησιακών απαιτήσεων. Οι οδηγίες αναπτύχθηκαν από τεχνικούς εμπειρογνώμονες του γραφείου του Bureau Veritas στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Τεχνική Διεύθυνση του νηογνώμονα στο Παρίσι.

Οι εκδοθείσες κατευθυντήριες γραμμές περιγράφουν δύο βασικές επιλογές για τη στοίβαξη εμπορευματοκιβωτίων στα αμπάρια του πλοίου, είτε ως «μπλοκ» χωρίς την εγκατάσταση ειδικών εξαρτημάτων πρόσδεσης εμπορευματοκιβωτίων, είτε ως απλές στοίβες εμπορευματοκιβωτίων, περίπτωση στην οποία μπορεί να χρειαστεί η εγκατάσταση μόνιμου ή προσωρινού εξοπλισμού πρόσδεσης αυτών.

Η Παγιέτ Παλαιολόγου, αντιπρόεδρος του BV Marine & Offshore HBSA Zone, ανέφερε σχετικά: «Κατά πολλούς τρόπους, επιστρέφουμε στο μέλλον, καθώς τα πλοία γενικού φορτίου και τα πλοία πολλαπλών χρήσεων ήταν πάντα σε θέση να μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια. Στο πλαίσιο των σημερινών απαιτήσεων της αγοράς, η ικανότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από φορτηγά πλοία αποτελεί βασικό πλεονέκτημα. Με την καθοδήγησή μας, επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να εφαρμοστούν σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές ανάλυσης για την ενίσχυση της ασφάλειας και της επιχειρησιακής αποδοτικότητας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.