Χαμόγελα για τους μετόχους της Cosco

Χαμόγελα για τους μετόχους της Cosco

115
Χαμόγελα για τους μετόχους της Cosco

Στις 12 Αυγούστου του 2021, ο κινεζικός κολοσσός Cosco Shipping International ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο του 2021.

Η Cosco Shipping International κατέγραψε αύξηση, το α΄ εξάμηνο του 2021, του κύκλου εργασιών κατά 10% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2020, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δραστηριότητες εφοδιαστικής, στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και στις δραστηριότητες επισκευής πλοίων και ναυτικής μηχανολογίας.

Ειδικότερα, το 76% των εσόδων της εταιρείας το α΄ εξάμηνο του έτους προήλθε από τις δραστηριότητες της εφοδιαστικής, τα έσοδα των οποίων κατέγραψαν αύξηση 16%, φτάνοντας τα $71,6 εκατ. Άνοδο κατά 22% κατέγραψαν τα έσοδα που αφορούν δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (φτάνοντας τα $6,8 εκατ.). Όσον αφορά τα έσοδα από δραστηριότητες επισκευής πλοίων και ναυτικής μηχανολογίας, σημειώθηκε αύξηση κατά 12%.

Ωστόσο, τα έσοδα από ναυτιλιακές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα $10,5 εκατ., καταγράφοντας μείωση κατά 23%, σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2020.

Τέλος, το καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους διαμορφώθηκε στα $6,8 εκατ., αυξημένο κατά 383%, σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2020.

Φωτό: Jeremy Bezanger/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.