Το μεγαλύτερο LNG bunker barge των ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο LNG bunker barge των ΗΠΑ

115
Το μεγαλύτερο LNG bunker barge των ΗΠΑ

Η Crowley Maritime Corporation υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία μακροχρόνιας χρονοναύλωσης με τη Shell NA LNG, LLC για μια υπό αμερικανική ναυπήγηση φορτηγίδα τροφοδοσίας LNG. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, το συγκεκριμένο LNG bunker barge θα είναι το μεγαλύτερο που θα συμμορφώνεται με τον Jones Act, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην κάλυψη των αναγκών των ΗΠΑ για καθαρότερη ενέργεια. Ο Jones Act αποτελεί έναν νόμο 100 ετών, σύμφωνα με τον οποίο εμπορεύματα θα πρέπει να μεταφέρονται μεταξύ αμερικανικών λιμένων με πλοία κατασκευής, ιδιοκτησίας και διαχείρισης Αμερικανών πολιτών ή μόνιμων κατοίκων των ΗΠΑ.

To μήκους 416 ποδών LNG bunker barge θα περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του φορτίου. Την ίδια ώρα, Shell και Crowley Engineering Services έχουν αναπτύξει μια λύση για ευέλικτη παράδοση LNG σε διαφόρων τύπων συστήματα συγκράτησης φορτίου.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι το δεύτερο τροφοδοσίας LNG που συμμορφώνεται με τον Jones Act και έχει χρονοναυλώσει η Shell. Αναμένεται μάλιστα να τροφοδοτεί με LNG άλλα πλοία που προσεγγίζουν λιμένες της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Φωτό: www.crowley.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.