Οι προοπτικές της ναυλαγοράς των LPG carriers

Οι προοπτικές της ναυλαγοράς των LPG carriers

117
Οι προοπτικές της ναυλαγοράς των LPG carriers

Η BW LPG Limited, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο του 2021, την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη $23,1 εκατ. το β΄ τρίμηνο του έτους και τα ναύλα στα VLGC πλοία της ήταν κατά μέσο όρο $24.500 ανά ημέρα. Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε μέρισμα $0,1 ανά μετοχή, το οποίο αθροιστικά θα είναι ίσο με $13,8 εκατ.

Εκτός από τα οικονομικά της αποτελέσματα, η BW LPG αναφέρθηκε στην πορεία της αγοράς LPG το α΄ εξάμηνο του 2021 αλλά και στις προοπτικές της για το υπόλοιπο του έτους.

Υπενθυμίζεται πως, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, το TCE αυξήθηκε στα $40.000 ανά ημέρα. Ωστόσο, η αγορά συνέχισε να διακατέχεται από ισχυρή μεταβλητότητα, καθώς τα ναύλα μειώθηκαν τον Ιούνιο και υποχώρησαν κάτω από το cash breakeven στις αρχές Ιουλίου.

Για το υπόλοιπο του έτους, η BW LPG εκτιμά πως τα ναύλα των VLGCs θα παραμείνουν σε επίπεδα άνω του cash breakeven, λόγω της αύξησης των εξαγωγών LPG των ΗΠΑ και της ανάκαμψης των εμπορευματικών ροών από τη Μέση Ανατολή.

Τέλος, αισιόδοξη είναι η μεσοπρόθεσμη εκτίμηση της εταιρείας για το 2022 αλλά αρκετά αβέβαιη για το 2023, καθώς οι πρόσφατες παραγγελίες πλοίων ίσως διαταράξουν την εύθραυστη ισορροπία προσφοράς-ζήτησης.

Φωτό: YNA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.