Επέκταση της Maersk στη ρωσική αγορά

Επέκταση της Maersk στη ρωσική αγορά

94
Επέκταση της Maersk στη ρωσική αγορά

Το Νοβοροσίσκ αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα. Διασυνδεδεμένο με σιδηρόδρομους και αυτοκινητόδρομους προς τα κύρια βιομηχανικά και αστικά κέντρα της Ρωσίας, την Υπερκαυκασία και την Κεντρική Ασία, το Νοβοροσίσκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς μεταφορικούς κόμβους στη Ρωσία.

Οι παραπάνω λόγοι αποτέλεσαν το βασικό κίνητρο της Maersk για την περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στη ρωσική μεταφορική αγορά. Ειδικότερα, η εταιρεία άνοιξε, 10 χλμ. από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ, το πρώτο της διατροπικό ενδοχώριο αποθηκευτικό τερματικό στη Ρωσία. Το Inland Container Depot (ICD) είναι συνδεδεμένο με τον σιδηρόδρομο, ενώ διαθέτει εξειδικευμένες εγκαταστάσεις χειρισμού φορτίου (για λιπάσματα, υγρά και παλετοποιημένα φορτία μεταξύ άλλων).

Η εγκατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μaersk, αποτελεί ένα κομβικό σημείο στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού. Το ενδοχώριο αποθηκευτικό τερματικό εκτείνεται σε τρία εκτάρια γης, έχει χωρητικότητα 1.500 εμπορευματοκιβωτίων (TEUs), ενώ ο ετήσιος κύκλος εργασιών του αναμένεται να φτάσει τα 25.000 TEUs. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η επέκταση της μεγαλύτερης εταιρείας τακτικών γραμμών στην αγορά των ενδοχώριων αποθηκευτικών τερματικών της Ρωσίας αντανακλά το στρατηγικό σχέδιο της Μaersk, το οποίο, στο πλαίσιο της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των διαθέσιμων υπηρεσιών logistics αλλά και των δυνατοτήτων διαχείρισης των εφοδιαστικών αλυσίδων των πελατών της, μέσα από την παροχή επιπρόσθετης χωρητικότητας και ευελιξίας.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της Μaersk για την Ανατολική Ευρώπη, Zsolt Katona, «προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των εξαγωγών, τα ενδοχώρια τερματικά αποτελούν βασικό στοιχείο για την εφοδιαστική αλυσίδα των πελατών μας, προκειμένου τα χύδην φορτία να μεταφορτωθούν σε εμπορευματοκιβώτια και να εξαχθούν μετέπειτα σε άλλες περιοχές ανά τον κόσμο».

Φωτό: Galen Crout/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.