Αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση: Το Βραβείο Ευκράντη στην Kyklades Maritime Corporation

Αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση: Το Βραβείο Ευκράντη στην Kyklades Maritime Corporation

399
Αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση: Το Βραβείο Ευκράντη στην Kyklades Maritime Corporation

Τα Bραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Πέμπτη 15 Ιουλίου. Η σεμνή τελετή απονομής έλαβε χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 για την αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση απονεμήθηκε στην Kyklades Maritime Corporation.

Η Kyklades Maritime Corporation ιδρύθηκε το 1985 από τον αείμνηστο Αριστείδη Αλαφούζο και αποτελεί εδώ και δεκαετίες μία από τις σημαντικότερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που ειδικεύονται στη μεταφορά πετρελαίου.

Η απόλυτα επιτυχημένη πορεία της στην πάροδο των ετών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καλή φήμη που έχει αποκτήσει για την άριστη διαχείριση των πλοίων αλλά και τη συνεχή εκπαίδευση των ναυτικών της.

H Kyklades Maritime Corporation αποτελεί ένα παράδειγμα διαχειρίστριας εταιρείας, με βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις αφοσίωσης προς τις παραδοσιακές αξίες των καραβοκύρηδων του Αιγαίου. Η αγάπη της εταιρείας προς τη ναυτική παράδοση του τόπου αντανακλάται στην ονοματοδοσία των πλοίων της, τα οποία ταξιδεύουν στους διεθνείς ωκεανούς φέροντας ονομασίες από τα νησιά των Κυκλάδων.

Βασικός άξονας της στρατηγικής της εταιρείας είναι η μεγάλη παρουσία Ελλήνων αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι εργάζονται για την εταιρεία, τιμώντας την ελληνική ναυτιλιακή παράδοση.

Η Kyklades Maritime Corporation, διαθέτοντας έναν από τους μικρότερους ηλικιακά στόλους στον κόσμο, με ένα πολύ υψηλό ποσοστό νέων δοκίμων ανά πλοίο, συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την καινοτομία με τη νέα γενιά ναυτικών της χώρας μας. Ταυτόχρονα, η αρωγή στις δημόσιες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αλλά και η στήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ναυτιλίας και των σχέσεων της βιομηχανίας με τους νέους ναυτικούς αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες της διοίκησης.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποφάσισαν να τιμήσουν την Kyklades Maritime Corporation με το βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας ότι η εταιρεία, ακολουθώντας το όραμα του ιδρυτή της, συνεχίζει με σταθερότητα ‒επί σειρά ετών‒ να υποστηρίζει τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση καθώς και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα με σεβασμό στην ελληνική ναυτική παράδοση.

Εταιρείες σαν την Kyklades Maritime Corporation αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο όχι μόνο για τη διαιώνιση του ελληνικού ναυτιλιακού παραδείγματος, αλλά και για τη μελλοντική πορεία του με αισιοδοξία και σταθερότητα.

Βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση από Προσωπικότητα ή Φορέα
Ο κ. Δημήτρης Πατρίκιος και η κ. Αθηνά Κανελλάτου, Managing Director του γραφείου της Macgregor στην Ελλάδα και Director of Digital Solutions & Customer Co-creation της εταιρείας παγκοσμίως, χορηγού του βραβείου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Kyklades Maritime Corporation, αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός βραβείου:

Macgregor-logo-350

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.