ΠΕΠΕΝ: Παράνομη και άδικη η σύλληψη του πλοιάρχου του «SIFNOS JET»

ΠΕΠΕΝ: Παράνομη και άδικη η σύλληψη του πλοιάρχου του «SIFNOS JET»

400
ΠΕΠΕΝ: Παράνομη και άδικη η σύλληψη του πλοιάρχου του «SIFNOS JET»

«Οι πλοίαρχοι δεν εκδίδουν εισιτήρια. ‘Αλλοι είναι οι υπεύθυνοι, που δεν προγραμματίζουν το ηλεκτρονικό σύστημα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να σταματάει η έκδοση των εισιτηρίων, μόλις συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών».

Aυτό τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, με αφορμή τη σύλληψη του πλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχυπλόου «SIFNOS JET», με την κατηγορία της μεταφοράς υπεράριθμων επιβατών.

Η ΠΕΠΕΝ καταγγέλλει ως «παράνομη» και «άδικη» τη σύλληψη του πλοιάρχου του «SIFNOS JET», από τα όργανα του Λιμεναρχείου Μυκόνου, με την κατηγορία της μεταφοράς υπεράριθμων επιβατών και καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ναυτικών.

Επίσης, επισημαίνει ότι πρόσφατα διαπιστώθηκαν από τα μικτά κλιμάκια ελέγχων πλοίων, με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας, της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και των ωρών και ορίων ανάπαυσης και εργασίας, σε βάρος των ναυτικών, όλων των ειδικοτήτων.

Φωτό: Seajets

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.