Στα εννέα πλοία ο στόλος της EuroDry

Στα εννέα πλοία ο στόλος της EuroDry

448
Στα εννέα πλοία ο στόλος της EuroDry

Την απόκτηση ενός ακόμα bulk carrier ανακοίνωσε τη Δευτέρα 23 Αυγούστου η EuroDry Ltd. Ειδικότερα, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία συμφώνησε για την απόκτηση του «M/V Asia Ruby II» έναντι τιμήματος $24,5 εκατ. Το πλοίο, το οποίο έχει χωρητικότητα 62.996 dwt και κατασκευάστηκε το 2014, θα ενταχθεί στον στόλο της εταιρείας στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και θα μετονομαστεί σε «M/V Good Heart». Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της EuroDry, η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δάνειο.

Ο κ. Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της EuroDry, ανέφερε ότι η εν λόγω επένδυση επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο της εταιρείας, σε μια περίοδο όπου οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη ναυλαγορά των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου. «Πιστεύουμε ότι ένας αριθμός παραγόντων, όπως η περιορισμένη προσφορά πλοίων, το orderbook που είναι στα χαμηλότερα επίπεδα και η υγιής ανάπτυξη της ζήτησης, πιθανόν να οδηγήσουν σε ισχυρούς ναύλους των bulk carriers το 2022 και μετά», τόνισε επίσης ο κ. Πίττας.

Με την προσθήκη του «Asia Ruby II», ο στόλος της EuroDry θα αριθμεί εννέα bulk carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.