Θαλάσσιες δοκιμές για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Θαλάσσιες δοκιμές για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

1500
Θαλάσσιες δοκιμές για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το «Wonder of the Seas», ξεκίνησε τις τετραήμερες θαλάσσιες δοκιμές του στη Γαλλία, μεταξύ της πόλης-λιμανιού Saint-Nazaire στη δυτική ακτή της Γαλλίας και της νήσου Belle-Ile-en-Mer.

Με μήκος 362 μ. και πλάτος 64 μ., το «Wonder of the Seas» έχει ύψος όσο ένα κτίριο 20 ορόφων, ενώ ξεπερνά τον Πύργο του Άιφελ, του οποίου το ύψος ανέρχεται σε 324 μ.

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο μπορεί να ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 25,1 κόμβων, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 6.988 επιβάτες και 2.300 μέλη πληρώματος. Διαθέτει τέσσερις πισίνες, 18 γέφυρες και 2.867 καμπίνες.

E9WdM8MWQAIGvxf

Η παράδοση του «Wonder of the Seas» στη Royal Caribbean αναμένεται στις αρχές του 2022, δηλαδή έξι μήνες μετά το αρχικό πλάνο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το μικρότερο αδελφό κρουαζιερόπλοιο «Harmony of the Seas» όσο και το μέχρι στιγμής μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο «Symphony of the Seas» κατασκευάστηκαν στο Saint-Nazaire, όπως και το «Wonder of the Seas».

Φωτό: www.royalcaribbeanpresscenter.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.