Νέο ρεκόρ για την αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου

Νέο ρεκόρ για την αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου

342
Νέο ρεκόρ για την αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου

Νέο ρεκόρ άγγιξε η αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου εν μέσω ισχυρής ανάπτυξης των επιμέρους αγορών των bulkers και των containerships.

Πιο συγκεκριμένα, η αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου κινείται πλέον στα $1,2 τρισ., σύμφωνα με την Clarksons Research Services, καταγράφοντας αύξηση 26% από τις αρχές του έτους.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, την τελευταία δεκαετία, η αξία του παγκόσμιου στόλου παρουσιάζει σημαντική άνοδο, καθώς το 2010 άγγιζε τα $700 δισ. Βέβαια, σημαντική παράμετρο στην αύξηση της αξίας αποτελεί και η ραγδαία αύξηση του στόλου κατά 65% σε όρους GT.

Στο εβδομαδιαίο της report, η Clarksons σημειώνει ότι οι τιμές second-hand containerships έχουν αυξηθεί σημαντικά το 2021 και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί. Σημαντική είναι και η άνοδος της αξίας των bulk carriers λόγω της πολύ καλής απόδοσης της ναυλαγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.