Η Tesla ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ

Η Tesla ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ

132
Η Tesla ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε την Πέμπτη 19 Αυγούστου, σχέδιο για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί συγκεκριμένα καθήκοντα, αξιοποιώντας την ίδια τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε ότι το πρωτότυπο, που φέρει το όνομα “Tesla Bot”, θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Θα έχει πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό. Θα έχει ύψος περίπου 1,73 μ. και η μέγιστη ταχύτητά του θα είναι τα πέντε χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Musk, το ρομπότ αναμένεται να έχει «βαθύ αντίκτυπο» στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, αφού δυνητικά θα βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος. Πρόσθεσε δε, πως θεωρεί σημαντικό το ρομπότ αυτό να μην είναι «πάρα πολύ ακριβό», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος για το θέμα κόστους.

Ο δισεκατομμυριούχος οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά «επιλογή».

Ο άνθρωπος με τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο κατά το περιοδικό Forbes έχει ιδρύσει επίσης start-up όπως η SpaceX, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε να εκτοξεύσει πυραύλους ικανούς να φθάσουν στο διάστημα, και τη Neuralink, η οποία ειδικεύεται στα εγκεφαλικά εμφυτεύματα.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.