Μπάιντεν: Δέσμευση για τον εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας

Μπάιντεν: Δέσμευση για τον εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας

58
Μπάιντεν: Δέσμευση για τον εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας

Στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος προέβη πρόσφατα σε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιήθηκε η δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν για την αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην χώρα. Συγκεκριμένα, στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι μέχρι το 2030, ένα στα δύο αυτοκίνητα που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, να είναι ηλεκτρικό.

Υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ, ο κλάδος μεταφορών φαίνεται να ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τις  εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, με ποσοστό 29% για το 2019, βάσει του Environmental Protection Agency των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του Προέδρου Μπάιντεν έλαβε τη θετική ανταπόκριση σημαντικών εταιρειών  της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ (Ford, General Motors, Stellantis) αλλά και πολυεθνικών γιγάντων όπως οι BMW, Honda, Volkswagen, Volvo και Toyota.

Επί του παρόντος, μόλις το 2% των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη να αγγίζει το 10%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.