Lufthansa: Πτώση στην αξία των μετοχών

Lufthansa: Πτώση στην αξία των μετοχών

85
Lufthansa: Πτώση στην αξία των μετοχών

H αεροπορική εταιρεία Lufthansa αντιμετώπισε σημαντικές επιπτώσεις λόγω της πανδημίας COVID-19. Λόγω αυτού, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Γερμανίας (WSF) ενίσχυσε κατά το προηγούμενο έτος την Lufthansa  με ένα πακέτο 6 δισ. ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία στις 25 Μαΐου του 2020.

Ειδικότερα, τα 300 εκατ. ευρώ δόθηκαν υπό την μορφή ενίσχυσης αλλά και συμμετοχής στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, καθώς το Γερμανικό κράτος απέκτησε το 20% των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας. Τότε, η κάθε μετοχή είχε αγοραστεί έναντι 2,56€. Πλέον, με την αξία των μετοχών να έχει αυξηθεί κατά πολύ, το WSF ανακοίνωσε πως θα προβεί σε πώληση του συνόλου των μετοχών του, έως το 2023.

Η απόφαση αυτή, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, οδήγησε σε σημαντική «βουτιά» την αξία της μετοχής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αξία της μετοχής έπεσε από 9,26€ στα 8,86€, σημειώνοντας πτώση κατά 4,3%, όπως αναφέρει το Reuters.

Φωτό:  Filip Singer/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.