«Φρένο» στις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα

«Φρένο» στις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα

100
«Φρένο» στις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα

Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας, τον Ιούνιο, κυμάνθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι τους τελευταίους μήνες καθώς ανήλθαν σε μόλις 88,5 εκατ. τόνους, τη χαμηλότερη τιμή τους από τον Μάιο του 2020.

Επιπλέον, αυτό επηρέασε και τη συνολική εικόνα των εισαγωγών των πρώτων επτά μηνών του έτους. Συγκεκριμένα, υπήρξε πτώση 1,5% στις εισαγωγές της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2021, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020.

Επιπλέον, για τον Ιούλιο του 2021 καταγράφηκαν εισαγωγές μειωμένες κατά 21,4%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Άλλωστε, ο Ιούλιος του 2020 ήταν ένας εκπληκτικός μήνας εισαγωγών σιδηρομεταλλευμάτων για την Ασιατική χώρα, καθώς εισήγαγε 112,7 εκατ. τόνους.

Επιπροσθέτως, μείωση κατεγράφη και στην παραγωγή χάλυβα στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση έθεσε όρια στην παραγωγή, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της περί τη μείωση εκπομπών.

Ακόμη, σε σημαντικό συνεργάτη για την Κίνα αναδείχθηκε η Βραζιλία το α’ εξάμηνο του έτους. Η  Κίνα εισήγαγε 108,3 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος από την χώρα της Λατινικής Αμερικής, ποσότητα που πλησίασε το ρεκόρ των 109,2 εκατ. τόνων, που είχε εισάγει από αυτήν, το α’ εξάμηνο του 2017.

Τέλος, την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία της στις εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος διατήρησε η Αυστραλία, παρά τη μείωση των εισαγωγών της Κίνας από αυτήν κατά 1,3% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αυστραλιανού σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα το α’ εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 344,8 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.