MOL: Παραγγελία για 2 ( ; ) VLGC

MOL: Παραγγελία για 2 ( ; ) VLGC

137
MOL: Παραγγελία για 2 ( ; ) VLGC

Σε ανακοίνωση σχετικά με την επέκταση του στόλου της προέβη η Mitsui O.S.K. Lines (MOL) στις 5 Αυγούστου. Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία υπέγραψε συμβόλαιο με την Namura Shipbuilding για την κατασκευή ενός Very Large Gas Carrier (VLGC) το οποίο θα αξιοποιεί LPG για την λειτουργία του και θα μεταφέρει LPG και αμμωνία. Σημειώνεται πως η MOL έχει την επιλογή για την παραγγελία ενός επιπλέον VLGC. Η παράδοση του πλοίου (ή των πλοίων), χωρητικότητας περίπου 87.000 κυβικών μέτρων, αναμένεται μετά το 2023.

Η MOL σκοπεύει να αξιοποιήσει τα οφέλη που προσφέρει το LPG ως καύσιμο, προκειμένου να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους, όπως αυτοί έχουν δημοσιοποιηθεί στο “MOL Group Environmental Vision 2.1″, τον οδικό χάρτη της εταιρείας στην πορεία προς την μακροπρόθεσμη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Γενικότερα, το LPG ως καύσιμο δύναται να προσφέρει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της τάξεως του 20% και ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης των εκπομπών άλλων αερίων, όπως για παράδειγμα του οξειδίου του θείου (SOx).

Επιπλέον, η αμμωνία προσελκύει αυξανόμενο ενδιαφέρον ως καύσιμο του μέλλοντος, καθώς δεν παράγει διοξείδιο του άνθρακα κατά την καύση της. Στο πλαίσιο αυτό, τα πλοία θα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να είναι εφικτή μελλοντικά η μετατροπή των μηχανών για την αξιοποίηση της αμμωνίας ως καύσιμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.