Εύα Στεφανιδάκη: στο τελευταίο ταξίδι

Εύα Στεφανιδάκη: στο τελευταίο ταξίδι

18276
Εύα Στεφανιδάκη: στο τελευταίο ταξίδι

Η Εύα (Ευαγγελία) Στεφανιδάκη έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής 13 Αυγούστου. Η Δρ. Εύα Στεφανιδάκη διετέλεσε Διδάσκουσα στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σύμβουλος στην Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Σύμβουλος για θέματα κρουαζιέρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και πριν από λίγους μήνες εκλεγμένη Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Άοκνη και εφευρετική ερευνήτρια, υποδειγματική δασκάλα και εξαιρετική συνεργάτιδα. Αφήνει πίσω της ένα μεγάλο κενό στην έρευνα, στη διδασκαλία, στην ανάπτυξη της επιστήμης της.

Μαχήτρια, κατάφερε να σταματήσει την επάρατο νόσο για μεγάλο διάστημα και να αφήσει πίσω της ένα σημαντικό έργο στον χώρο της κρουαζιέρας, της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων, της τουριστικής πολιτικής, της περιφερειακής ανάπτυξης και της θαλάσσιας πολιτικής.

Η Εύα ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, με πάθος για τη ζωή. Είχα τη μεγάλη τύχη να τη γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί της τα τελευταία έντεκα χρόνια: Πάνω απ’ όλα ήταν ένας ενάρετος και ανιδιοτελής άνθρωπος, μια καλή φίλη που νοιαζόταν, χωρίς καμία έκφανση εγωισμού, για όλους μας. Έφυγε εξαιρετικά νωρίς και άδικα, σε μια ηλικία που ήταν έτοιμη να προσφέρει με όλες της τις δυνάμεις στην έρευνα, στη ναυτιλία αλλά κυρίως με τις προοδευτικές της ιδέες και τις ηθικές αρχές της στο κοινωνικό σύνολο.

Εμείς όλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Για μένα προσωπικά, η αγαπημένη μας Χίος και ειδικά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι λίγο πιο άδειο χωρίς την καλή της ενέργεια.

Καλή αντάμωση, Εύα, στις νέες θάλασσες και στα μικρά νησιά που τόσο αγαπούσες.

Ηλίας Γ. Μπίσιας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.