Η συμβολή των ξένων κρατών στη μάχη για την καταπολέμηση των πυρκαγιών

Η συμβολή των ξένων κρατών στη μάχη για την καταπολέμηση των πυρκαγιών

113
Η συμβολή των ξένων κρατών στη μάχη για την καταπολέμηση των πυρκαγιών
Σέρβος πυροσβέστης επιχειρεί σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Ιστιαία κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην Εύβοια. Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σε πρόσφατη ανάρτηση του στο Twitter, o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλα τα ξένα κράτη που έχουν αποστείλει βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με μήνυμα του στην αγγλική γλώσσα, δήλωσε ότι:

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα ήθελα να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας προς όλες τις χώρες που έχουν στείλει βοήθεια και πόρους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών. Σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Το ευχαριστήριο μήνυμά του, συνόδευσε με γραφική αναπαράσταση που απεικονίζει την αρωγή κάθε κράτους σε προσωπικό και εξοπλισμό. Στη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα, με την συνεχιζόμενη μάχη εναντίον των δασικών πυρκαγιών, η βοήθεια πολλών χωρών από κάθε γωνιά του πλανήτη, αποτελεί μνημείο αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Παρακάτω η ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.