17 νέες παραγγελίες πλοίων σε κινέζικο ναυπηγείο

17 νέες παραγγελίες πλοίων σε κινέζικο ναυπηγείο

256
17 νέες παραγγελίες πλοίων σε κινέζικο ναυπηγείο

Τα κινεζικά ναυπηγεία Yangzijiang ανακοίνωσαν την Παρασκευή 30 Ιουλίου παραγγελίες 12 πλοίων, των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται σε $1,08 δισ. Οι παραγγελίες αυτές αφορούν την κατασκευή δέκα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 7.000 TEUs τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού καυσίμου. Τα υπόλοιπα δύο πλοία που θα ναυπηγήσει η Yangzijiang θα είναι tankers μεσαίας χωρητικότητας (50.000 DWT), όπως αναφέρουν οι Business Times της Σιγκαπούρης.

Επιπλέον, η Yangzijiang έχει υπογράψει επιστολή προθέσεων (LOI), η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί εντός Αυγούστου, για την κατασκευή και παράδοση ακόμη πέντε containerships της ίδιας τεχνολογίας και χωρητικότητας. Με την προσθήκη των πέντε αυτών πλοίων, η συνολική αξία του συμβολαίου θα φθάσει τα $1,58 δισ. Τα 15 συνολικά containerships θα ναυπηγηθούν για λογαριασμό της Seaspan Corp. και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2024.

Υψηλόβαθμα στελέχη του ναυπηγείου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συμφωνία, καθώς τα πλοία που θα ναυπηγηθούν θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογίες και ανοίγουν τον δρόμο για ακόμη περισσότερες παραγγελίες πράσινων πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.