Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ

Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ

89
Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ

Στη γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η βιομηχανία διαρκών αγαθών ήταν από εκείνες που έμοιαζαν να ανακάμπτουν πιο αργά σε σχέση με άλλες, αναφέρει νέα έκθεση της BIMCO. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2021, η αξία των παραχθέντων διαρκών αγαθών άγγιξε τα $270,5 δισ., το οποίο αποτελεί και ιστορικό ρεκόρ για το συγκεκριμένο κλάδο. Επιπλέον, το πρώτο εξάμηνο του 2021, το σύνολο των παραχθέντων διαρκών αγαθών ήταν 1,482 τρισ., σημειώνοντας αύξηση κατά 15,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Επιπρόσθετα, η έκθεση της BIMCO συγκρίνει τα επίπεδα παραγωγής διαρκών αγαθών του πρώτου μισού του 2021, με εκείνα της αντίστοιχης περιόδου του 2019 και παρατηρεί αύξηση 1,6% το οποίο μεταφράζεται σε επιστροφή της βιομηχανίας διαρκών αγαθών στα επίπεδα προ-πανδημίας.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή μοιάζει ελάχιστη, συγκριτικά με την αύξηση 20,8% που κατεγράφη στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ το α΄ εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2019. Η εκτόξευση του λιανικού εμπορίου οδήγησε σε αύξηση των αμερικανικών εισαγωγών μέσα στη πανδημία, με αποτέλεσμα τη συμφόρηση στα λιμάνια, η οποία είναι πλέον εμφανής παγκοσμίως, στον τομέα των containerships, με τα ναύλα στην αγορά των τακτικών γραμμών να έχουν εκτοξευθεί.

Φωτό: Φωτό: Ajay Tripathi/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.