Seanergy Maritime Holdings Corp: κέρδη και αισιοδοξία

Seanergy Maritime Holdings Corp: κέρδη και αισιοδοξία

129
Seanergy Maritime Holdings Corp: κέρδη και αισιοδοξία
Φωτό αρχείου

H Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2021.

Aναλυτικότερα, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία κατέγραψε κέρδη $2 εκατ. έναντι ζημιών $11,3 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2020. Το Time Charter Equivalent (TCE) του στόλου κινήθηκε στα $20.095, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση 270% αύξηση σε σχέση με τα $5.424 του αντίστοιχου διαστήματος πέρσι. Σε επίπεδο εξαμήνου, τα κέρδη της Seanergy διαμορφώθηκαν στα $0,6 εκατ. όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2020 οι ζημίες της εταιρείας ανέρχονταν σε $19,6 εκατ.

Αναφερόμενος στις συνθήκες της αγοράς ξηρού φορτίου, ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της εταιρείας τόνισε ότι «εισερχόμαστε σε μια εποχικά ισχυρή περίοδο για τις εξαγωγές iron ore της Βραζιλίας καθώς τα τοπικά ορυχεία επισπεύδουν την παραγωγή, η οποία ευνοείται από τις καιρικές συνθήκες και τα προγράμματα συντήρησης των μονάδων αυτών. Την ίδια ώρα, οι τιμές άνθρακα κινούνται σε υψηλά δεκαετίας με αποτέλεσμα τη σταθερή αύξηση του διά θαλάσσης όγκου άνθρακα. Σε αυτή τη βάση και δεδομένων των ευνοϊκών συνθηκών προσφοράς και ζήτησης του κλάδου μας με το orderbook στα χαμηλότερα επίπεδα 25ετίας, είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς των Capesizes».

Φωτο: Seanergy

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.