PSA ‒ JWD: Στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics

PSA ‒ JWD: Στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics

42
PSA ‒ JWD: Στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics

Η εταιρεία διαχείρισης τερματικών PSA, με έδρα τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την JWD InfoLogistics (JWD), βάσει της οποίας η JWD θα αποκτήσει σε δύο στάδια μερίδιο έως και 20% στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων Eastern Sea Laem Chabang Terminal (ESCO). Από το 2003 η PSA είναι μέτοχος στο τερματικό της ESCO στην Ταϊλάνδη, το οποίο, πέραν της διαχείρισης, προσφέρει και υπηρεσίες κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας. Πιο συγκεκριμένα, η ESCO διαχειρίζεται το τερματικό Β3 στο λιμάνι Laem καθώς και ένα αποθηκευτικό κέντρο στο ενδοχώριο τερματικό Lat Krabang Inland Container Depot (LICD), μέσω του οποίου προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών logistics, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διαχείριση και την αποθήκευση εμπορευματοκιβωτίων, υπηρεσίες διατροπικής μεταφοράς καθώς και εκτελωνισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η JWD, η οποία αποτελεί μια εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics με παρουσία στην Ταϊλάνδη και στη Νοτιοανατολική Ασία, θα εργαστεί με την PSA προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες και βιώσιμες εμπορευματικές λύσεις, και να δημιουργήσουν από κοινού ένα οικοσύστημα logistics στο διαδίκτυο (το αποκαλούμενο Internet of Logistics), το οποίο θα επιτρέψει τη διασύνδεση και τη διαλειτουργικότητα των διάφορων μεταφορικών κόμβων μέσα από την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προωθούν την ψηφιοποίηση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η συνεργασία μεταξύ της PSA, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή τερματικών παγκοσμίως, και της JWD, η οποία είναι μια αξιόπιστη και εξειδικευμένη εταιρεία στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics, αναμένεται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τη στρατηγική θέση που κατέχει η ESCO ως ολοκληρωμένος πάροχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Φωτό: Sergio Suza/ Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.