Hyundai: Είσοδος στην αγορά κυψελών καυσίμου για συστήματα πρόωσης πλοίων

Hyundai: Είσοδος στην αγορά κυψελών καυσίμου για συστήματα πρόωσης πλοίων

148
Hyundai: Είσοδος στην αγορά κυψελών καυσίμου για συστήματα πρόωσης πλοίων

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας (MOU) με τη Hyundai Global Service, θυγατρική του ομίλου Hyundai Heavy Industries, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης πλοίων, και τον Κορεατικό Νηογνώμονα (KR), με στόχο την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση συστημάτων κυψελών καυσίμου που χρησιμοποιούν υδρογόνο και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα πρόωσης πλοίων.

Το συγκεκριμένο MOU σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Hyundai Motor, καθώς αποτελεί την πρώτη στρατηγική συνεργασία της εταιρείας που αφορά την αξιοποίηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου που διαθέτει στη ναυπηγική βιομηχανία, αποκτώντας έτσι μια ηγετική θέση στην ανάπτυξη των πλοίων της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Hyundai Motor θα παρέχει τα συστήματα κυψελών καυσίμου καθώς και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, ενώ η Hyundai Global Service θα αναλάβει την κατασκευή και την εμπορική διάθεση καινοτόμων συστημάτων πρόωσης που θα βασίζονται σε κυψέλες καυσίμου. Ο Κορεατικός Νηογνώμονας, με τη σειρά του, θα είναι υπεύθυνος για τη θέσπιση των απαραίτητων προτύπων για τη λήψη έγκρισης τύπου, πρότυπα τα οποία θα πρέπει να ικανοποιούν όλα τα πλοία που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου για την πρόωσή τους.

Αρχικός στόχος των τριών εταίρων είναι η παρουσίαση του πρώτου μοντέλου μικρού μεγέθους που υπολογίζεται για το δεύτερο μισό του 2022, ενώ στη συνέχεια θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη συστημάτων πρόωσης που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου και προορίζονται για πλοία μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.