Αλλαγές πληρωμάτων: Οι Ινδοί ναυτικοί στο «μάτι του κυκλώνα»

Αλλαγές πληρωμάτων: Οι Ινδοί ναυτικοί στο «μάτι του κυκλώνα»

269
Αλλαγές πληρωμάτων: Οι Ινδοί ναυτικοί στο «μάτι του κυκλώνα»
Φωτό: BASARNAS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ινδών Ναυτικών έφερε η ανεπίσημη απαγόρευση της Κίνας για τις αλλαγές πληρωμάτων Ινδών ναυτικών στα λιμάνια της, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ΜΜΕ της Ινδίας.

Ειδικότερα, η «All India Seafarer & General Workers Union», με επιστολή της στην ινδική κυβέρνηση, γνωστοποιεί την ανεπίσημη απαγόρευση από πλευράς Κίνας και σημειώνει ότι, με αυτή την απαγόρευση, οι θέσεις εργασίας 21.000 Ινδών ναυτικών επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα. Στην επιστολή, η «All India Seafarer & General Workers Union» κάνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν το ζήτημα και να βοηθήσουν να σωθούν θέσεις εργασίας ναυτικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα προβαίνει σε τέτοιου είδους περιορισμούς εν μέσω πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι τα 16 μέλη πληρώματος του πλοίου «MV Anastasia», διαχείρισης της ΜSC, βρίσκονταν αποκλεισμένοι πάνω από έξι μήνες σε κινεζικό αγκυροβόλιο, πριν τελικά επαναπατριστούν τον περασμένο Φεβρουάριο. Η λύση βρέθηκε όταν, με πρωτοβουλία της MSC, το πλοίο άλλαξε το δρομολόγιό του προς την Ιαπωνία.

Τέλος, με ανάρτησή της η «All India Seafarer & General Workers Union» αναφέρεται και στο γεγονός ότι η Ινδονησία επιτρέπει πλέον τις αλλαγές πληρωμάτων για τους ναυτικούς όλων των εθνικοτήτων, με εξαίρεση αυτούς από την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.