Π. Λιβανός: Ο ρόλος του LNG για την ενεργειακή μετάβαση

Π. Λιβανός: Ο ρόλος του LNG για την ενεργειακή μετάβαση

528
Π. Λιβανός: Ο ρόλος του LNG για την ενεργειακή μετάβαση

Η GasLog εξέδωσε το ESG report της για το 2020 με τον Paul Wogan, Chief Executive Officer της εταιρείας να σημειώνει ότι η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μια σύνοψη του προγράμματος περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης της GasLog και της προόδου του παρά τον ισχυρό αντίκτυπο της πανδημίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος της GasLog τονίζει στη συγκεκριμένη έκθεση ότι το 2020 αποτέλεσε μια δύσκολη χρονιά λόγω του παρατεταμένου αντικτύπου της πανδημίας. Ωστόσο, όπως ο ίδιος αναφέρει, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανταπεξήλθαν με απόλυτη δέσμευση και συνέχισαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό διασφαλίζοντας μια βιώσιμη και αξιόπιστη μεταφορά των φορτίων για τους πελάτες.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε παράλληλα: «Η ζήτηση για LNG παρέμεινε ανθεκτική το 2020 και αυξήθηκε κατά 1% παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της Covid. Το LNG αποτελεί κύριο συστατικό για την ενεργειακή μετάβαση και ως ανεξάρτητοι ιδιοκτήτες LNG carriers θα υποστηρίζουμε τη μεταφορά καθαρής ενέργειας σε όλο τον κόσμο για τα επόμενα έτη. Ως πάροχοι θαλάσσιας μεταφορικής υπηρεσίας διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και υποστηρίζουμε πλήρως τους φιλόδοξους στόχους του ΙΜΟ».

Ο πρόεδρος της GasLog σημειώνει επίσης ότι ο μεγάλος όγκος των εκπομπών μπορεί να περιοριστεί μόνο μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και της χρήσης καυσίμων μηδενικών εκπομπών «τα οποία επί του παρόντος δεν είναι εμπορικά διαθέσιμα στην κλίμακα που απαιτείται».

Ο κ. Λιβανός επισημαίνει ότι το 2020 η εταιρεία του έκανε σημαντικά βήματα προόδου στους στόχους που είχε θέσει ενώ φέτος θα κάνει ακόμα περισσότερα σε τομείς όπως η απανθρακοποίηση, η ισότητα και η διαφορετικότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.