Diana Shipping: Αγορά ίδιων μετοχών και απόκτηση ενός Kamsarmax

Diana Shipping: Αγορά ίδιων μετοχών και απόκτηση ενός Kamsarmax

375
Diana Shipping: Αγορά ίδιων μετοχών και απόκτηση ενός Kamsarmax
Φωτό αρχείου

Η Diana Shipping Inc. ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη προσφοράς για αγορά έως και 3.333.333 ίδιων μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 3,6% των κοινών μετοχών της, χρησιμοποιώντας διαθέσιμα κεφάλαια από μετρητά και ισοδύναμα μετρητών σε τιμή $4,50. Η προσφορά προς τους μετόχους της εταιρείας θα λήξει στις 16 Αυγούστου 2021, εκτός εάν παραταθεί ή αποσυρθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι προς το συμφέρον της Εταιρείας είναι η επαναγορά των μετοχών αυτή τη στιγμή, δεδομένης της θέσης μετρητών και της τιμής της μετοχής της Diana Shipping. Η προσφορά δεν εξαρτάται από την υποβολή ελάχιστου αριθμού μετοχών. Επιπλέον, η Diana Shipping ανακοίνωσε και την απόκτηση ενός πλοίου ξηρού φορτίου τύπου Kamsarmax. Πρόκειται για το M/V Magnolia, κατασκευής 2011 και χωρητικότητας 82.165 dwt, με το κόστος της απόκτησης να φτάνει τα $22 εκατ. Η εταιρεία προσδιορίζει την παραλαβή του πλοίου τον Φεβρουάριο του 2022.

Με την απόκτηση του Magnolia, η Diana Shipping θα διαχειρίζεται στόλο 36 πλοίων ξηρού φορτίου εκ των οποίων 4 Newcastlemax, 12 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 10 Panamax, με συνολική χωρητικότητα 4,7 εκατ. dwt και μέση ηλικία πλοίων τα 10,4 έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.