Επένδυση της Alfa Laval στην τεχνολογία αερολίπανσης πλοίων

Επένδυση της Alfa Laval στην τεχνολογία αερολίπανσης πλοίων

282
Επένδυση της Alfa Laval στην τεχνολογία αερολίπανσης πλοίων

Η εταιρεία Αlfa Laval απέκτησε μερίδιο μετοχών στην ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας Marine Performance Systems, η οποία διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα αερολίπανσης πλοίων, που μειώνει την τριβή του κύτους του πλοίου με το νερό και προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου. Το εν λόγω σύστημα είναι διαθέσιμο για πλοία όλων των μεγεθών και ανεξάρτητα από τον τύπο καυσίμου που καταναλώνουν, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί και σε υπάρχοντα πλοία με την πραγματοποίηση μετασκευής.

Το σύστημα αερολίπανσης της Marine Performance Systems παράγει μικροφυσαλίδες κάτω από το κύτος του πλοίου, που μειώνουν την τριβή ανάμεσα στο πλοίο και το νερό κατά 50-70%, προσφέροντας καθαρή εξοικονόμηση καυσίμου της τάξης του 8-12% σε κανονικές ταχύτητες πλεύσης. Το εν λόγω σύστημα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε πλοίο το 2020 και τα αποτελέσματα από τη χρήση του έχουν επιβεβαιωθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, έπειτα από αρκετούς μήνες λειτουργίας.

Ο Sameer Kalra, πρόεδρος του Marine Division της Alfa Laval, ανέφερε σχετικά: «Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία για τη μείωση της τριβής των πλοίων επεκτείνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της Alfa Laval που αφορά τη βιώσιμη ναυτιλία, ενώ με επενδύσεις σαν αυτή συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας κατά τη μετάβασή τους προς αποτελεσματικότερες και βιωσιμότερες επιχειρήσεις».

Φωτό: Alfa Laval

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.