OPEC+: Συμφωνία για την παραγωγή αργού

OPEC+: Συμφωνία για την παραγωγή αργού

146
OPEC+: Συμφωνία για την παραγωγή αργού

Άρση του αδιεξόδου για τον OPEC+, καθώς η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμφωνία σε σχέση με τα επίπεδα παραγωγής.

Η Σαουδική Αραβία έλαβε πρωτοβουλία για απευθείας συνομιλίες με τα ΗΑΕ, προκειμένου να επιλυθεί μια διαφωνία σχετικά με τον στόχο παραγωγής, καθώς τα σχέδια του OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή αργού τους ερχόμενους μήνες επηρεάζουν σημαντικά τη Ρωσία και αρκετές ακόμα χώρες.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε μια προκαταρκτική κατανόηση για να παραχωρήσουν στα ΗΑΕ μια νέα γραμμή παραγωγής 3,65 εκατ. βαρελιών ημερησίως από τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με πηγή που συμμετείχε στη συνάντηση, σηματοδοτώντας αύξηση περίπου 480.000 βαρελιών, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ έως τον Απρίλιο, δήλωσε η πηγή, ζητώντας να μην κατονομαστεί, λόγω της ευαισθησίας των συζητήσεων. Τα ΗΑΕ είχαν ζητήσει αύξηση της παραγωγής κατά 700.000 βαρέλια.

Οι γραμμές βάσης, οι οποίες καθορίστηκαν χρησιμοποιώντας τον όγκο παραγωγής του Οκτωβρίου 2018, χρησιμοποιούνται από τη συμμαχία του OPEC+ για τον καθορισμό ποσοστώσεων παραγωγής, οπότε μια υψηλότερη γραμμή αναφοράς για τα ΗΑΕ θα είχε ως αποτέλεσμα μια πιο γενναιόδωρη κατανομή. Αξιωματούχοι των Εμιράτων ζήτησαν την αναθεώρηση, προκειμένου να αντικατοπτρίζουν την αυξημένη παραγωγική ικανότητα της χώρας.

Η συμμαχία των χωρών του OPEC+ παράγει επί του παρόντος περίπου 5,8 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.