Σε υψηλά 21 ετών η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ

Σε υψηλά 21 ετών η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ

49
Σε υψηλά 21 ετών η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ

H ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετά την πανδημία οδηγεί σε μια απρόσμενη αύξηση της ζήτησης για άνθρακα, δείγμα ότι ο «ρυπογόνος» άνθρακας συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.

H αμερικανική παραγωγή θα ενισχυθεί κατά 15% φέτος, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια εγχώρια αλλά και διεθνώς, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας τον Ιούλιο. Η αύξηση αυτή θα είναι η μεγαλύτερη από το 1990 και σχεδόν διπλάσια από την κατά 8% αύξηση που είχε προβλεφθεί για την αμερικανική παραγωγή άνθρακα τον Μάιο.

Οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες, απόρροια της κλιματικής αλλαγής, οδηγούν στα ύψη τη ζήτηση για ηλεκτροπαραγωγή, την ίδια στιγμή μάλιστα που η ξηρασία περιορίζει την παραγωγή από τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Ως εκ τούτου, οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καλούνται να χρησιμοποιούν άνθρακα. Τέλος, να σημειωθεί ότι, καθώς κύριοι εξαγωγείς άνθρακα όπως η Αυστραλία και η Κολομβία αντιμετωπίζουν ελλείψεις στην προσφορά, οι παγκόσμιες τιμές άνθρακα αγγίζουν υψηλά δεκαετίας.

Φωτό: Sherperd Zhou/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.