Σύντομα η πρώτη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου βιομεθανίου στη Γαλλία;

Σύντομα η πρώτη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου βιομεθανίου στη Γαλλία;

172
Σύντομα η πρώτη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου βιομεθανίου στη Γαλλία;

Ο γαλλικός κολοσσός στον κλάδο των containerships CMA CGM πρόκειται να συνεργαστεί με την EveRé, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της επεξεργασίας των οικιακών αποβλήτων, την Elengy, θυγατρική της Engie, η οποία διαχειρίζεται τερματικούς σταθμούς LNG, και την TotalEnergies, προκειμένου να μελετήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας της πρώτης μονάδας παραγωγής υγροποιημένου βιομεθανίου (BioLNG) στη Γαλλία.

Το BioLNG αποτελεί ένα εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο χαμηλών εκπομπών άνθρακα, το οποίο μπορεί να παραχθεί από την επεξεργασία του βιοαποικοδομήσιμου μέρους των οικιακών αποβλήτων, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Μασσαλίας. Το εν λόγω καύσιμο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απανθρακοποίηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων των πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι της Μασσαλίας, τροφοδοτώντας κυρίως τα πλοία της CMA CGM που χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG.

Το BioLNG, σε συνδυασμό με την τεχνολογία κινητήρων διπλού καυσίμου, την οποία έχει αναπτύξει η CMA CGM, μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 67% σε σχέση με τη χρήση VLSFO.

Οι τρεις εταίροι συνεργάζονται ήδη εδώ και αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Coalition for the Energy of the Future», το οποίο έχει ως στόχο την επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης του κλάδου των μεταφορών.

Φωτό: Michael Zöllner/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.