Στα ύψη οι νέες παραγγελίες πλοίων

Στα ύψη οι νέες παραγγελίες πλοίων

693
Στα ύψη οι νέες παραγγελίες πλοίων

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία είδαν τις νέες παραγγελίες τους να σημειώνουν επταπλάσια αύξηση το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με έναν χρόνο πριν και έχουν επιτύχει περισσότερους από τους μισούς από τους στόχους παραγγελιών για το έτος, σύμφωνα με βιομηχανικά δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το πρακτορείο Yonhap μεταδίδει ότι, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας έκλεισαν νέες παραγγελίες συνολικής χωρητικότητας 10,47 εκατ. CGT, πάνω από επτά φορές περισσότερες σε σύγκριση με τα 1,35 εκατ. CGT το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η Clarkson Research Service. Τα κινεζικά ναυπηγεία έλαβαν παραγγελίες για 10,59 εκατ. CGT κατά την ίδια περίοδο.

Η διαφορά μεταξύ των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας και των κινεζικών ναυπηγείων όσον αφορά τις νέες παραγγελίες κατά το πρώτο εξάμηνο είναι μόλις 120.000 CGT, τα οποία ισοδυναμούν με δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 15.000 TEUs.

Οι παγκόσμιες νέες παραγγελίες τους πρώτους έξι μήνες του έτους σημείωσαν σχεδόν τριπλάσια αύξηση, φτάνοντας τα 24,02 εκατ. CGT, σε σύγκριση με τα 8,24 εκατ. CGT πριν από έναν χρόνο, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Οι νέες παραγγελίες στα κινεζικά ναυπηγεία αντιπροσωπεύουν το 44%, ενώ εκείνες στα νοτιοκορεατικά το 43,6% επί του συνόλου.

Οι ναυπηγικές εταιρείες της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν νέες παραγγελίες για 16 LNG carriers, 42 πετρελαιοφόρα, 52 LPG carriers και 81 containerships κατά την αναφερόμενη περίοδο.

Η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) έλαβε νέες παραγγελίες για 156 πλοία και δύο υπεράκτιες εγκαταστάσεις, αξίας 13,8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, επιτυγχάνοντας περίπου το 92% του ετήσιου στόχου των 14,9 δισ. δολαρίων.

Οι νέες παραγγελίες του πρώτου εξαμήνου της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., αξίας 5,5 δισ. δολαρίων, αντιπροσώπευαν το 71,4% του ετήσιου στόχου των 7,7 δισ. δολαρίων, λαμβάνοντας νέες παραγγελίες για 38 πλοία.

Τέλος, η Samsung Heavy Industries πέτυχε το 65% του ετήσιου στόχου των 9,1 δισ. δολαρίων, κερδίζοντας νέες παραγγελίες για 48 πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.