Μικρές Κυκλάδες: Μια έκθεση στην Πάρο για το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου

Μικρές Κυκλάδες: Μια έκθεση στην Πάρο για το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου

113
Μικρές Κυκλάδες: Μια έκθεση στην Πάρο για το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου

Η Gallery Art Space Studio 265 και αυτό το καλοκαίρι φέρνει στην Πάρο εφτά από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, που έχουν δώσει αξία με την παρουσία τους στο κίνημα της σύγχρονης τέχνης, υπό τον τίτλο Μικρές Κυκλάδες.

Μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών και την μοναδική φιλοξενία του Παριανού τοπίου, η Gallery Art Space Studio 265 θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και θα τους μαγέψει με χρώματα και πινελιές που θυμίζουν ελληνικό καλοκαίρι!

Λίγα λόγια για τα έργα των καλλιτεχνών:

Δημήτρης Μυταράς
Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από έντονο κινησιακό σχέδιο και χρωματική διαύγεια. Σε όλες τις περιόδους της ζωγραφικής του, υπάρχει μια διάχυτη εξπρεσιονιστική ατμόσφαιρα. Οι πλαστικές του αξίες έχουν κλασική δομή και η επαφή με την ελληνική παράδοση είναι φανερή

Βαγγέλης Ρήνας
Ανήκει στην γενιά των νεότερων δημιουργών που στρέφονται με επιτυχία στις νεοπαραστατικές αναζητήσεις, με εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνδυάζοντας στοιχειά του εξπρεσιονισμού και του ρεαλισμού δημιουργεί , με εμφανώς ποιητικές διαθέσεις , έναν ιδιάζοντα ονειρικό χώρο.

Παύλος Σάμιος
Έργα αινιγματικά και πολυπρισματικά που κάνουν τον θεατή ερευνητή και δημιουργό ιστοριών. Ένα πεδίο διεξαγωγής μιας στοιχομυθίας μπροστά στα μάτια του θεατή, καθώς το πραγματικό ή το φανταστικό βίωμα παίρνει υπόσταση και το όνειρο, η ζωή, ο έρωτας, γίνονται πραγματικότητα. Για τον Σάμιο ο θεατής έχει την δυναμική όλου του έργου.

Σωτήρης Σόρογκας
Χειρίζεται τα χρώματα με οικονομία και αναδεικνύει στα έργα του την ομορφιά του γήινου λευκού και μαύρου χρώματος.
Οι πίνακες του Σόρογκα, περιορίζουν την τονική τους κλίμακα στο άσπρο-μαύρο, με μικρές χρωματικές παρασπονδίες, που και αυτές, όπως και όλη η εικόνα, μοιάζουν με αναμνήσεις μιας άλλης ζωής. Το άσπιλο λευκό πεδίο του καμβά, όπου προβάλλεται το θέμα, λειτουργεί ως φωτεινό και άχρονο διάστημα, ένας καμβάς όπου τα αντικείμενα έχουν αφήσει το μνημονικό τους αποτύπωμα

Γιώργος Σταθόπουλος
Το έργο του κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας και συνδυάζει υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε μια απλοϊκή γραφή.

Μαρία Φιλοπούλου
Η ζωγραφική της είναι παραστατική και απλώνεται συνήθως σε καμβάδες μεγάλων διαστάσεων, αναδεικνύοντας την αίσθηση του χώρου και του φωτός με ιμπρεσιονιστική διάθεση. Ερωτικά, γυμνά κορμιά που αιωρούνται κολυμπώντας, σαν να έχει στηθεί το καβαλέτο στον πυθμένα ή στον ουρανό και έχει πιάσει όλο τον μικρόκοσμο αυτής της συνεύρεσης, σωμάτων, θάλασσας και φωτός.

Χάρος Μανώλης
Ένας σύγχρονος ζωγράφος που έχει εμπνευστεί από τον γενέθλιο τόπο καταγωγής του τα Κύθηρα και έχει αποτυπώσει στα έργα του την αέναη ομορφιά του ελληνικού τοπίου. Μέσα από την προσεγμένη χρήση των γραμμών των ορίων και των όγκων των τοπίων, όπως τα βιώνει ο ίδιος μέσα από τα δικά του μάτια και τις εμπειρίες, δημιουργεί την αίσθηση στον θεατή.

 

Gallery Art Space Studio 265
Επαρ.Οδ. Παροικιάς-Νάουσας 147, Πάρος 844 00
Facebook: facebook.com/art.space.studio265
Instagram: instagram.com/spacestudioart

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.