Με το βλέμμα στον αραβικό κόσμο το Πεκίνο

Με το βλέμμα στον αραβικό κόσμο το Πεκίνο

59
Με το βλέμμα στον αραβικό κόσμο το Πεκίνο

Το διμερές εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των αραβικών χωρών έφτασε τα 239,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2020, καθιστώντας την Κίνα τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο των αραβικών χωρών, αποκάλυψε ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου Qian Keming.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Κινέζος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι κινεζικές εξαγωγές σε αραβικές χώρες ανήλθαν σε $123,1 δισ. το 2020, με αύξηση 2,2%, παρά την πανδημία Covid-19.

Τα μερίδια μηχανολογικών και ηλεκτρικών προϊόντων, υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονων προϊόντων σημείωσαν αύξηση 6,1% και 3,3% αντίστοιχα, καθώς μαζί αποτελούν το 67,4% των συνολικών εξαγωγών, πρόσθεσε.

Ο κ. Qian επισήμανε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Κίνας και αραβικών χωρών, ειδικά με την πρωτοβουλία Belt and Road, όπου οι δύο πλευρές θα επεκτείνουν στο μέλλον τη συνεργασία σε νέους τομείς, ψηφιακή οικονομία, νέα ενέργεια και τεχνητή νοημοσύνη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.