Ρεκόρ διακίνησης και στους λιμένες της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ

Ρεκόρ διακίνησης και στους λιμένες της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ

58
Ρεκόρ διακίνησης και στους λιμένες της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ

Το λιμάνι της Savannah στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε τη διαχείριση 478.620 TEUs κατά τον μήνα Μάιο, καταγράφοντας αύξηση 41,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μάλιστα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων του Μαΐου ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγράψει το λιμάνι στην ιστορία του, ενώ συνολικά, κατά τους τελευταίους δέκα μήνες, το λιμάνι καταγράφει συνεχείς αυξήσεις στη διακίνηση σε σχέση με το 2020.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια δήλωσε πως τα λιμάνια της πολιτείας ευημερούν, και αυτό αποτελεί καλό νέο για μια σειρά βιομηχανιών. Ασκώντας εμμέσως κριτική στην κυβέρνηση Μπάιντεν για τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της πανδημίας, σημείωσε πως οι αρχές της πολιτείας δεν έκλεισαν ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και γι’ αυτόν τον λόγο η οικονομία της ανακάμπτει με γρήγορους ρυθμούς.

Ειδικότερα, για το τρέχον οικονομικό έτος (από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Μάιο του 2021), τα λιμάνια που διαχειρίζεται η Λιμενική Αρχή της Τζόρτζια (GPA) έχουν διακινήσει περίπου 4,9 εκατ. TEUs, βάζοντας πλώρη για να ξεπεράσουν τα 5 εκατ. TEUs για πρώτη φορά. Η συνολική διακίνηση φορτίου από τις αποβάθρες της GPA έφτασε τους 3,8 εκατ. τόνους τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 26%. Παράλληλα, και ο όγκος των φορτίων που διακινούνται μέσω σιδηροδρόμου αυξήθηκε κατά 28% τον Μάιο, φτάνοντας συνολικά τα 54.436 εμπορευματοκιβώτια.

Προκειμένου μάλιστα να διαχειριστεί την άνευ προηγουμένου αύξηση των φορτίων προς διαχείριση, η GPA έχει προσλάβει από τον Ιανουάριο του 2021 σχεδόν 150 νέους εργαζομένους. Συνολικά, τα λιμάνια της Τζόρτζια καθώς και τα ενδοχώρια τερματικά της πολιτείας υποστηρίζουν πάνω από 496.700 θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν περί τα $29 δισ. σε εισοδήματα, $122 δισ. σε έσοδα και $3,4 δισ. σε πολιτειακούς και τοπικούς φόρους στην οικονομία της Τζόρτζια. Κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, το λιμάνι της Savannah διαχειρίστηκε το 9,3% του συνόλου των εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ καθώς και το 10,5% των εξαγόμενων εμπορευματοκιβωτίων.

Τέλος, οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στη διακίνηση που καταγράφουν τα λιμάνια της Τζόρτζια καταδεικνύουν πως, πέραν της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων στον εμπορικό δρόμο του Ειρηνικού, που έχουν οδηγήσει στην καταγραφή ρεκόρ διακίνησης στους λιμένες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ (Λος Άντζελες, Λονγκ Μπιτς και Όουκλαντ), και το διατλαντικό εμπόριο αυξάνεται σημαντικά, παρασυρόμενο από τη συνολική αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης που παρατηρείται κατά τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ.

Φωτό: https://gaports.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.