Παραλαβή τoυ μεγαλύτερου LPG carrier διπλού καυσίμου του κόσμου

Παραλαβή τoυ μεγαλύτερου LPG carrier διπλού καυσίμου του κόσμου

269
Παραλαβή τoυ μεγαλύτερου LPG carrier διπλού καυσίμου του κόσμου

Η ΕΧΜΑR ανακοίνωσε την παραλαβή του χωρητικότητας 88.000 κ.μ. LPG carrier «Flanders Innovation» από το ναυπηγείο Jiangnan στην Κίνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της βελγικής εταιρείας, πρόκειται για το μεγαλύτερο LPG carrier διπλού καυσίμου παγκοσμίως και η επιτυχής παραλαβή του υπογραμμίζει την ικανότητα της EXMAR να καινοτομεί και να βελτιώνει τις προδιαγραφές της βιομηχανίας. Όπως και στην περίπτωση του πρώτου από τα δύο νεότευκτα VLGCs, η παράδοση του «Flanders Innovation» αναθεωρεί τα πρότυπα αγοράς σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό πλοίων, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Francis Mottrie, CEO της EXMAR, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να δείξουμε στον κόσμο πού βρισκόμαστε ως εταιρεία σε ό,τι έχει να κάνει με την καινοτομία, την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ομαδική δουλειά. Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός project τέτοιου μεγέθους υπό αυτές τις απαιτητικές συνθήκες αποτελεί απόδειξη της επιμονής του πληρώματος».

Οι διπλού καυσίμου LPG μηχανές του πλοίου θα μειώσουν κατά 38% τις εκπομπές CO2 σε σχέση με τα reference lines του ΙΜΟ για τα VLGCs. Στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τον σχεδιασμό και τη ναυπήγηση του πλοίου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή απόδοση και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.