Σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση οι Keppel O&M και Sembcorp Marine

Σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση οι Keppel O&M και Sembcorp Marine

74
Σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση οι Keppel O&M και Sembcorp Marine

Oι Keppel Corporation Limited και Sembcorp Marine Ltd προχώρησαν σε ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενοποίησης των Keppel O&M and Sembcorp Marine.

Στόχος των συζητήσεων είναι η δημιουργία ενός ισχυρότερου ενοποιημένου σχήματος και μιας βιώσιμης αξίας μακροπρόθεσμα για τους μετόχους των Κeppel O&M και Sembcorp Marine.

Στην ανακοίνωση της Keppel τονίζεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί μια διαρκής πτώση στις εξορύξεις πετρελαίου και στις δραστηριότητες ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ο κλάδος των offshore και marine (O&M) να σημειώνει σημαντικές απώλειες. Μάλιστα η παρατεταμένη αυτή κρίση έχει επιδεινωθεί από την πανδημία, την πτώση της ζήτησης και των τιμών πετρελαίου το 2020 και τις προσπάθειες ενεργειακής μετάβασης πέραν του πετρελαίου. Στο πλαίσιο αυτό, πολλές ανταγωνίστριες εταιρείες των Keppel O&M και Sembcorp Marine προχώρησαν σε συγχωνεύσεις για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και την καλύτερη διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης, το ενοποιημένο σχήμα θα αποτελέσει έναν ισχυρό παίκτη για την αξιοποίηση ευκαιριών στους τομείς των O&M και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το νέο σχήμα θα είναι εισηγμένο στις κεφαλαιαγορές, με τους μετόχους της Sembcorp Marine να διατηρούν μετοχές στην ενοποιημένη εταιρεία, ενώ αυτοί της Keppel θα λάβουν μετοχές και κεφάλαια έως του ποσού των $500 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.