Confitarma: Στήριξη στον εμβολιασμό των ναυτικών

Confitarma: Στήριξη στον εμβολιασμό των ναυτικών

116
Confitarma: Στήριξη στον εμβολιασμό των ναυτικών

Η Ένωση Ιταλών Εφοπλιστών (Confitarma) με ανακοίνωσή της στηρίζει την εκστρατεία #ShoutOutForSeafarers που ξεκίνησε από την παγκόσμια ναυτιλία, για να υπενθυμίσει στις κυβερνήσεις την επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού όλων των εργαζομένων στη ναυτιλία. Η Confitarma προτρέπει όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες και όλες τις ενδιαφερόμενες αρμόδιες εθνικές αρχές να στηρίξουν τους πλοιάρχους όλων των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα στα λιμάνια να ηχήσουν τις σειρήνες στις 12:00, τοπική ώρα, στις 25 Ιουνίου 2021, με την ευκαιρία της Ημέρας του Ναυτικού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Πέρυσι, μια παρόμοια εκστρατεία επέστησε την προσοχή στην κρίση της αλλαγής των πληρωμάτων. Έναν χρόνο αργότερα, ο αριθμός των ναυτικών που επλήγησαν από τους υγειονομικούς περιορισμούς που επέβαλαν οι κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας μειώθηκε στο ήμισυ, σε 200.000. Ωστόσο, λόγω νέων παραλλαγών του ιού, κυρίως από την Ινδία, πολλές χώρες βλέπουν επαναφορά των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επείγον να επιτρέψουμε στους ναυτικούς εργαζομένους την πρόσβαση σε εμβόλια, δεδομένου ότι περισσότερο από το ήμισυ του διεθνούς ναυτικού εργατικού δυναμικού προέρχεται από αναπτυσσόμενες χώρες, που διαθέτουν περιορισμένα αποθέματα εμβολίων.

Η πρωτοβουλία μπορεί επίσης να υποστηριχθεί μέσω κοινωνικών δικτύων, χρησιμοποιώντας τα hashtags #ShoutOutForSeafarers, #FairFuture4Seafarers και #DayoftheSeafarer.

Φωτό: MinCI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.