Kongsberg Maritime: Νέα συμφωνία για τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό δύο πλοίων...

Kongsberg Maritime: Νέα συμφωνία για τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό δύο πλοίων εξυπηρέτησης υπεράκτιων αιολικών πάρκων

106
Kongsberg Maritime: Νέα συμφωνία για τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό δύο πλοίων εξυπηρέτησης υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Η εταιρεία Kongsberg Maritime (KM) υπέγραψε δύο συμβόλαια συνολικής αξίας σχεδόν 250 εκατ. ΝΟΚ για τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό δύο πλοίων εξυπηρέτησης υπεράκτιων κατασκευών (CSOV/SOV), τα οποία προορίζονται για τη νορβηγική πλοιοκτήτρια εταιρεία Awind AS, θυγατρική της Integrated Wind Solutions AS.

Τα εν λόγω CSOVs, τα οποία πρόκειται να εξυπηρετούν υπεράκτια αιολικά πάρκα, θα ναυπηγηθούν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό UT 5519 DE της Kongsberg Maritime, από την κινεζική China Merchant Heavy Industries (CMHI), με την οποία η KM έχει μακροχρόνια συνεργασία. Τα πλοία είναι προγραμματισμένα για παράδοση το 2023, ενώ ο σχεδιασμός τους εστιάζει στη μείωση των εκπομπών και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας, κάτι που αντικατοπτρίζεται από το ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού που θα παράσχει η Kongsberg Maritime, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προωθητήρες Azimuth, γεννήτριες, ηλεκτρικά συστήματα, πλήρη εξοπλισμό γέφυρας με συστήματα πλοήγησης, συστήματα αυτοματισμών και δυναμικής τοποθέτησης, μηχανήματα καταστρώματος και συστήματα ελέγχου.

Ο σχεδιασμός UT 5519 DE της KM περιλαμβάνει έναν νέο σχεδιασμό γάστρας καθώς και μια νέα διάταξη του συστήματος πρόωσης, με στόχο τη μείωση των εκπομπών και τη μεγιστοποίηση της ικανότητας ελιγμών του πλοίου και της ενεργειακής του απόδοσης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα συμπεράσματα από τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης που έχει υλοποιήσει η εταιρεία όσο και την εμπειρία της στο κομμάτι του σχεδιασμού πλοίων εξυπηρέτησης υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Φωτό: www.kongsberg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.