Συμφωνία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για βιώσιμο παράκτιο τουρισμό

Συμφωνία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για βιώσιμο παράκτιο τουρισμό

85
Συμφωνία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για βιώσιμο παράκτιο τουρισμό

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Σαουδάραβας ομόλογός του Ahmed al-Khateeb υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για βιώσιμο παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό, στο περιθώριο του Συνεδρίου «Βιώσιμος Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός στη Μεσόγειο», που διεξήχθη στην Αθήνα.

Ελλάδα και Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού τους. Η συμφωνία αφορά την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης ανθρώπινου κεφαλαίου, της κατάρτισης, της διοργάνωσης εκδηλώσεων, του μάρκετινγκ και της προώθησης για τη στήριξη του βιώσιμου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στη Σαουδική Αραβία και στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός είναι η ραχοκοκαλιά των τουριστικών προσφορών στην Ελλάδα και η προστασία των οικοσυστημάτων αποτελεί προτεραιότητα, ενώ ανέφερε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με το Βασίλειο για να εξασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στις δύο χώρες.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ένα θετικό βήμα» μεταξύ των δύο χωρών και έναν από τους καρπούς της διεθνούς συνεργασίας, που θα επιτύχει ένα «πιο βιώσιμο μέλλον για τον τουρισμό και θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα». Ο κ. Khateeb τόνισε ότι το Βασίλειο έχει δεσμευτεί στα τουριστικά του έργα για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος και την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης του τουρισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.