Ανανέωση του στόλου της Safe Bulkers

Ανανέωση του στόλου της Safe Bulkers

247
Ανανέωση του στόλου της Safe Bulkers

Στην αγορά ενός ακόμα Panamax πλοίου στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της προχώρησε η Safe Bulkers, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία. Το πλοίο χωρητικότητας 78.000 dwt κατασκευάστηκε το 2013 στην Ιαπωνία, αποκτήθηκε έναντι $22 εκατ. και αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία έως τα τέλη Αυγούστου 2021. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Safe Bulkers, η αγορά του πλοίου θα χρηματοδοτηθεί από ταμειακά διαθέσιμα.

Tην ίδια ώρα η εταιρεία έχει παραγγείλει τέσσερα νεότευκτα- τρία post-Panamax και ένα Kamsarmax- τα οποία ανταποκρίνονται στα πρότυπα Tier III για τον περιορισμό των εκπομπών NOx. Aκόμη προέβη στην πώληση πέντε παλαιότερων πλοίων και συγκεκριμένα τριών Panamax και δύο Kamsarmax.

O δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της Safe Bulkers τόνισε ότι «η νέα αυτή απόκτηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας για σταδιακή ανανέωση του στόλου μας μέσω αγορών νεότερου second-hand τονάζ ναυπηγημένου στην Ιαπωνία το οποίο θα αντικαταστήσει παλαιότερα πλοία ή πλοία ναυπηγημένα στην Κίνα. Στον πυρήνα της στρατηγικής μας ανανέωσης παραμένει η απόκτηση ενεργειακά αποδοτικών νεότευκτων προηγμένου σχεδιασμού».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.