Ακόμα πιο κοντά στους «πράσινους» στόχους της η Αίγυπτος

Ακόμα πιο κοντά στους «πράσινους» στόχους της η Αίγυπτος

93
Ακόμα πιο κοντά στους «πράσινους» στόχους της η Αίγυπτος

Το αιγυπτιακό κράτος σχεδιάζει να επενδύσει έως και 4 δισ. δολάρια σε ένα έργο παραγωγής πράσινου υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης νερού, όπως ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Mohamed Shaker.

Ο υπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο, επί του παρόντος, βρίσκεται στο στάδιο μελέτης σκοπιμότητας, σε συνεννόηση με το Sovereign Fund της Αιγύπτου και έναν αριθμό άλλων υπουργείων, και σχεδιάζεται να παρουσιαστεί σύντομα.

Ο κ. Shaker στις δηλώσεις του αποκάλυψε ότι μια έκταση άνω των 7.000 τ.χλμ. έχει εκχωρηθεί για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αίγυπτο. Η έκταση αυτή υπολογίζεται ότι έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 90.000 MW.

Το Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει θέσει ως στόχο το 42% της συνολικής ενέργειας που παράγεται στην Αίγυπτο να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2035. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το ποσοστό αυτό θα έχει φτάσει το 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος διαθέτει ήδη το πάρκο ηλιακής ενέργειας Benban, το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, με συνολική ισχύ 1.465 MW.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.