Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ξανά στην κορυφή των παραγγελιών νεότευκτων

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ξανά στην κορυφή των παραγγελιών νεότευκτων

520
Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ξανά στην κορυφή των παραγγελιών νεότευκτων

Οι επιδόσεις των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων ξεπέρασαν τις αντίστοιχες των κινεζικών τον Μάιο και βρέθηκαν στην κορυφή των παγκόσμιων παραγγελιών πλοίων. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο τα κινεζικά ναυπηγεία βρέθηκαν στην κορυφή έναντι των νοτιοκορεατικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου της Νότιας Κορέας Yonhap, τα ναυπηγεία της χώρας, με επικεφαλής τη Hyundai Heavy Industries Co., εξασφάλισαν παραγγελίες για 40 πλοία χωρητικότητας 1,42 εκατ. CGTs (compensated gross tons) έναντι 37 παραγγελιών (880.000 CGTs) που εξασφάλισαν τα κινεζικά ναυπηγεία. Πέντε ήταν οι παραγγελίες των ιαπωνικών ναυπηγείων τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Clarkson Research Service.

Συνολικά τον Μάιο παραγγέλθηκαν 89 πλοία χωρητικότητας 2,42 εκατ. CGTs και ως εκ τούτου τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας συγκέντρωσαν το 59% των παραγγελιών και αυτά της Κίνας το 36%.

Κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους, οι παραγγελίες στα νοτιοκορεατικά και στα κινεζικά ναυπηγεία διαμορφώθηκαν αντίστοιχα ως εξής: 212 πλοία χωρητικότητας 8,32 εκατ. CGTs και 321 πλοία χωρητικότητας 8,92 εκατ. CGTs.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής εντός 2021, στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 31 LNG carriers και 36 LPG carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.