Η δέσμευση της Αργεντινής για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα...

Η δέσμευση της Αργεντινής για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία

106
Η δέσμευση της Αργεντινής για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία

Όπως ανακοινώθηκε από τον IMO στις 8 Ιουνίου 2021, η Αργεντινή θα γίνει η 100ή χώρα που θα εφαρμόσει τους κανονισμούς του παραρτήματος VI της MARPOL για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία. Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί αφορούν την πρόληψη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από πλοία και περιλαμβάνουν τη θέσπιση συγκεκριμένων προδιαγραφών για την ενεργειακή απόδοση αλλά και την ποιότητα των ναυτιλιακών καυσίμων, με γνώμονα τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών από τον κλάδο της ναυτιλίας.

Με τη συμμετοχή της Αργεντινής, οι κανονισμοί του Annex VI της MARPOL θα εφαρμοστούν για το 96,65% της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας με βάση τη χωρητικότητα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim, χαιρέτισε την πρόσφατη αυτή ένταξη, σημειώνοντας ότι οι κανονισμοί του Annex VI περιορίζουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους από τη ναυτιλία και βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών CO2 από τη ναυτιλία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Lim: «Είμαι χαρούμενος που έχουμε πλέον 100 συμβαλλόμενα κράτη και ενθαρρύνουμε αυτά που δεν το έχουν κάνει ακόμη να αποτελέσουν μέρος αυτής της σημαντικής συνθήκης. Όλοι πρέπει να επιτελέσουμε τον ρόλο μας για να διασφαλίσουμε την υγεία των ανθρώπων αλλά και του πλανήτη, περιορίζοντας την κλιματική αλλαγή».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.