Επιθεώρηση του Στόλου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Η πατρίδα είναι...

Επιθεώρηση του Στόλου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Η πατρίδα είναι στα καλύτερα χέρια»

287
Επιθεώρηση του Στόλου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Η πατρίδα είναι στα καλύτερα χέρια»

Από την Κυριακή 06 έως την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 21» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, με τη συμμετοχή πλοίων και μέσων του συνόλου των Διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, με την ολοκλήρωση της άσκησης, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε εν πλω επιθεώρηση των μονάδων του Στόλου στο Σαρωνικό Κόλπο, επί της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ».

Η εν λόγω άσκηση διεξήχθη στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, πραγματοποίησε επιθεώρηση του Στόλου εν πλω επί της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», στον Σαρωνικό Κόλπο.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπεδέχθη στην Ακτή Μιαούλη του λιμένος Πειραιώς και συνόδευσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, καθώς και τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου.

«Εθνική υπερηφάνεια και σεβασμό προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού μας Ναυτικού, που υπηρετούν το έθνος με αφοσίωση, υψηλό φρόνημα και αυταπάρνηση», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την επιθεώρηση του Στόλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε, επίσης, μέσω ασυρμάτου με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διαρκή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού. «Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλες και όλους», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου. «Είναι βαθιά η συγκίνησή μου και νιώθω πραγματικά υπερήφανη για όσα είδα. Οφείλω να πω, και για όσα έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό, για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Μιλάω αυτή τη στιγμή στο Πολεμικό Ναυτικό, σε όλες και όλους εσάς που προστατεύετε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, κινείστε παντού, κυρίως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο θάλασσα, ώστε εμείς να νιώθουμε πάντα ασφαλείς και περήφανοι για εσάς. Η πατρίδα είναι στα καλύτερα χέρια».

Και κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Σας εύχομαι να είστε όλοι πάντα καλά, κι εσείς και οι οικογένειές σας, να πορεύεστε σε ήρεμες θάλασσες. Αλλά είμαι βέβαιη και ότι άλλο χρειαστεί είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε. Να έχετε πάντα τον ‘Αγιο Νικόλαο στην πλώρη σας, να είστε όλοι καλά. Εκ μέρους του ελληνικού λαού σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Επιθεώρηση του Στόλου απο την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία της Πολίτικης & Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: ΥΠΕΘΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.