Άνθρακας: Ελπίδες για ανάταση της ρωσικής παραγωγής

Άνθρακας: Ελπίδες για ανάταση της ρωσικής παραγωγής

67
Άνθρακας: Ελπίδες για ανάταση της ρωσικής παραγωγής

Η ρωσική παραγωγή άνθρακα αναμένεται έως τα τέλη του έτους να αγγίξει τα επίπεδα του 2019, μετά το οποίο οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν τη δραστηριότητά τους εν μέσω πανδημίας και του ισχυρού αντικτύπου αυτής.

Τα παραπάνω δήλωσε πρόσφατα σε δημοσιογράφους ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας Anatoly Yanovsky, σχολιάζοντας συγκεκριμένα: «Ο ρυθμός παραγωγής τους πέντε πρώτους μήνες του έτους δείχνει ότι πρόκειται για ρεαλιστικό στόχο. Απωλέσαμε 40 εκατ. τόνους παραγόμενου άνθρακα πέρυσι, τους οποίους μπορούμε να ανακτήσουμε φέτος».

Σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, η παραγωγή άνθρακα το 2020 μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 9%, στους 402 εκατ. τόνους, ενώ την ίδια στιγμή οι εξαγωγές μειώθηκαν από τους 221 εκατ. τόνους στους 208 εκατ. τόνους, κυρίως λόγω μειωμένης ζήτησης από τις χώρες της Δύσης. Κατά τον κ. Yanovsky, φέτος οι εξαγωγές παρουσιάζουν αύξηση, με τις ροές μεταλλουργικού άνθρακα και ανθρακίτη να ενισχύονται διαρκώς.

Φωτό: Tom Fisk/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.