Η Ελένη Πολυχρονοπούλου νέα αντιπρόεδρος της SEA Europe

Η Ελένη Πολυχρονοπούλου νέα αντιπρόεδρος της SEA Europe

666
Η Ελένη Πολυχρονοπούλου νέα αντιπρόεδρος της SEA Europe

Κατά τη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 10 Ιουνίου, τα μέλη της SEA Europe εξέλεξαν τον κ. René Berkvens ως νέο πρόεδρο της Ένωσης που αντιπροσωπεύει τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία και τη βιομηχανία ναυτιλιακού εξοπλισμού της Ευρώπης. Η θητεία του νέου προέδρου θα έχει διάρκεια δύο ετών αρχής γενομένης από την Παρασκευή 11 Ιουνίου. O νέος πρόεδρος διαδέχεται τη Νορβηγίδα Kjersti Kleven.

Από το 2006 έως το 2011 ο κ. Berkvens διετέλεσε CEO του ομίλου Damen ενώ τα τελευταία 36 χρόνια είχε βρεθεί σε πολλές και σημαντικές θέσεις ευθύνης στον Όμιλο.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που ορίστηκα πρόεδρος και ανυπομονώ να υπηρετήσω τη SEAEurope και τον ευρωπαϊκό κλάδο ναυτικής τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της απαιτητικής αυτής περιόδου. Την ίδια στιγμή αναγνωρίζω πλήρως ότι ο ορισμός μου έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο για τον κλάδο της ναυτικής τεχνολογίας στην Ευρώπη, ο οποίος έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημική κρίση. Αυτή η κρίση μας έπληξε πολύ σκληρά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ήδη o κλάδος πλήττονταν από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και αυξημένο εμπορικό προστατευτισμό.», ήταν τα λόγια του νέου προέδρου της SEAEurope.

Ο κ. Berkvens ανέφερε επίσης ότι θα συνεργαστεί στενά με όλους τους συναδέλφους του για την ανάκαμψη του κλάδου από την κρίση.

Κατά την Γενική Συνέλευση η SEA Europe όρισε τους εξής αντιπροέδρους: Ελένη Πολυχρονοπούλου (πρόεδρος HEMEXPO), Bernard Meyer (Managing Partner, Meyer Werft), Hervé Guillou (πρόεδρος, GICAN), Dirk Lehmann (Managing Director, Becker Marine Systems), Vincenzo Petrone (πρόεδρος, ASSONAVE), Lars Skytte Jorgensen (αντιπρόεδρος Marine BU Boiler Systems, Alfa Laval), Lawrence Zammit (πρόεδρος, SEA SMRC), Egil Haugsdal (πρόεδρος, Kongsberg Maritime).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.